sobota 23. srpna 2008

IPBOX 200S - triky

S IPBOXem mám už téměř letité zkušenosti, ale stále je na něm co objevovat. Po flešnutí na nové firmvery ABenigmy z roku 2008 jsem měl dost špatné zkušenosti, proto jsem zůstal u "vánoční" verze z roku 2007. Nicméně teď jsem se k tomu opět po dlouhé době dostal (instalace paraboly na novém působišti) a flešl novou verzi (ver.: 120708) a opět problémy nicméně po projití diskuzí vyřešeno.

Tak předně: problém při nastavení DiSEqC (používám 4 portový) a pak při následném vyhledávaní družic došlo k zamrznutí ipboxu a naslednému "haltu" systému. Při následném zapnutí po nabootovaní a načtení konfigurace opět "halt" a tak pořad do kola.
Řešení je: po přeflešnutí, nastavit DiSEqC jednou pro vždy a pak udělat reboot celého ipboxu, po rebootu pak teprve vyhledávat družice a programy.
Řešení pokud se ipbox dostane do "halt smyčky" je buď znovu přeflešnout firmware přes seriový port, což je zdlouhavé a nebo lepší varianta je provést resetu do továrního nastaveni tzv. ERASE FLASH.

Provede se to takto:
1) vypnout ipbox
2) stisknout ^ (šipka nahoru na předním panelu)
3) stisknout Power

Zobrazí se ERASE a po asi 2 minutách CoPy, pak se ipbox rebootne a Enigma je v továrním nastavení. Nová Enigma se chová prozatím bezchyb a přístě budu testovat jak je to s nahraváním na síťový disk.

Žádné komentáře: